Friday, 1 July 2016

Kem Score A di APBM, Batu Gajah

Pada 24 -26 Jun 2016, pihak Bahagian Pendidikan Islam (BPI) JPN Perak telah menganjurkan Kem Score A yang telah berlangsung di Akedemi Pembangunan Belia Malaysia, Batu Gajah, Perak. Program 3hari 2 malam pada bulan Ramadhan ini melibatkan semua pelajar tahun 6 dari SRIES dan SRA Ar-Ridwaniah, Bagan Serai.

Ia merupakan program yang diadakan setiap tahun bagi meningkatkan motivasi murid bagi menempuh peperiksaan UPSR yang bakal mereka tempuhi. Peserta telah dibahagikan kepada 3 kumpulan dengan tahap yang berbeza bagi memudahkan aktiviti secara kumpulan dijalankan. 

Bengkel bagi setiap slot diisi oleh guru-guru cemerlang, SISC+ dan jurulatih di sekitar Perak yang dipilih oleh pihak BPI. Mereka telah memberi ceramah tentang setiap subjek teras iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains. Guru-guru tahun 6 dari setiap sekolah juga turut meluangkan masa bersama anak-anak murid mereka dalam program ini. Walaupun program ini diadakan dalam bulan Ramadan, murid-murid dilihat bersemangat sepanjang hari. Semoga UPSR tahun 2016 akan membuahkan hasil atas usaha yang telah dilaksanakan pihak BPI ini.

Check in ke bilik masing-masing

Matematik - Kumpulan 3

B.Melayu - Kumpulan 1

B.Melayu - Kumpulan 1

B.Melayu - Kumpulan 3

Gelagat peserta semasa bersahur

Guru-guru tahun 6 turut sama mengikuti bengkel

Sesi memberi komen

Kerja kumpulan

Latihan dalam kumpulan0 comments :

Post a Comment